Nick Didden

Lead guitar / Backing vocals

Image Here
Nick Didden

Al op twaalfjarige leeftijd begon Nick met gitaarspelen. In 2017 was hij mede-oprichter van De Neven van Ed, waar hij naast de gitaarpartijen ook de backing vocals voor zijn rekening neemt.

Nick werd op zijn twaalfde aangestoken met het gitaar-virus toen zijn vader hem een live-uitvoering van het Dire Straits-nummer 'Sultans of Swing' liet horen. Hij was hiervan zo onder de indruk dat hij op gitaarles wilde, want "dat nummer moest hij ook leren spelen". Hij nam gitaarles en zocht veel zelfstandig uit, in pre-youtube tijd.

Zijn muziekleraar Wil Hietbrink (bekend als zanger en bassist van o.a. Full Circle) was flink onder de indruk van zijn gitaarspel en zette hem tijdens een muziekavond in 2008 vol in de schijnwerpers. Dit smaakte uiteraard naar meer en het duurde daardoor niet lang voordat Nick in verschillende schoolbandjes ging spelen en zelfs een enkele keer met Full Circle mocht optreden op 17-jarige leeftijd.

Tijdens diezelfde muzieklessen op school bleek hij ook een bijzonder goede klik te hebben met bassist/zanger en songwriter Sito Rozema. Door hun gezamenlijke interesse voor (psychedelic) rock en met name Pink Floyd, besloten ze een nieuw bandje op te richten. Deze band werd later bekend onder de naam 'Vyllanore'.
Met hun eigen songs en dromerige sound mochten zij zich in 2012 winnaar van de IJmond Pop-prijs noemen. Hiermee wonnen ze studiotijd bij Studio JP in Wijk aan Zee, wat resulteerde in een EP-release in poppodium LUA in Beverwijk en vele andere optredens in de regio.
Bovendien stond hun nummer 'Daisy Blue' in 2013 op nummer 9 genoteerd in de IJmond Top 50.

'Vyllanore' stopte in 2015, maar Nick en Sito waren in 2013 ondertussen ook gaan samenwerken met Ed van Ettekoven in een akoestisch gezelschap genaamd 'High in Blue Tomorrows'. Ook hiermee werd op veel gelegenheden opgetreden.

Toen ook dit bandje in 2017 stopte, was Nick vooral op zoek naar een leuke band om weer terug te gaan naar de stijl waarvoor hij oorspronkelijk was begonnen met gitaarspelen; hij wilde een leuke (blues-)rockband beginnen met gelijkgestemde muzikanten. Niet alleen maar in de oefenruimte blijven hangen, maar vooral lol maken en veel spelen. Tijdens de periode met ‘High in Blue Tomorrows’ had Nick al eerder samengewerkt met kunstenaar en gitarist Ton Cabret. Toen hij tijdens een expositie van Ton weer in gesprek raakte met hem en Ed van Ettekoven, bleken zij daar ook wel oren naar te hebben. Eind 2017 richtten ze daarom De Neven van Ed op.

Zijn al die uurtjes op m'n slaapkamer oefenen toch ergens goed voor geweest!

Nick Didden