Ton Cabret

Lead guitar

Image Here
Ton Cabret

Ton, een echte 'oude rot in het vak' begon op zijn 16e met gitaarspelen. Hij is mede-oprichter en één van de twee gitaristen bij De Neven van Ed. Hij heeft al een behoorlijke muzikale carrière achter de rug, maar hij vindt met plezier steeds nieuwe uitdagingen bij De Neven.

Ton ging op z'n 16e met een akoestische gitaar braaf naar gitaarles bij gitaarschool 'Bos' in IJmuiden, maar na een half jaartje werd hij standbouwer en decorateur, en moest hij veel op reis.

Toch begon hij met vrienden het Velsens bandje: 'Elevator'. Beroemd en berucht, zonder optredens...

Door 'druk, druk, druk' kwam de klad erin en hij speelde alleen nog thuis, tot hij 10 jaar later door Ed werd gevraagd in the Next te komen spelen. Dat was een leuk bandje dat nog vrij vaak optrad in heel Noord-Holland.

Na 'The Next' was Ton mede oprichter van 'Mondo Cane', 'Stampin' Ground' en het tamelijk succesvolle 'Punch & Judy'. Toen 'Punch & Judy' klaar was, was Ton er ook klaar mee.

Echter ging bij Ton toch weer de telefoon. Mensen die vroeger in 'Trogs' en 'Black Ventures' gespeeld hadden en weer wilden gaan spelen, vroegen of hij mee wilde doen als sologitarist. Hieruit werd samen met Henk Sevestre 'StoneDef' opgericht. Het werd een bekende bluesrock band in de omgeving.

Na 'StoneDef' begon Ton weer met Ed in vriendenband 'Decades'. Ed en Ton wilden toch ook wat anders. Ed kende Nick, Nick kende Claudio en Claudio kende Jeffrey. Ton nam later Ruud mee de band in.
Na een paar keer jammen was De Neven van Ed een feit.

De Neven van Ed maken lekkere muziek, en de band is ook voor iedereen een uitdaging, omdat een ieder met allerlei nummers aan komt, waar wij als De Neven weer ons ding mee doen!

Ton Cabret