Claudio Ferraro

Bass guitar

Image Here
Claudio Ferraro

Claudio begon op zijn 12e met gitaarspelen, en is later als bassist doorgegaan toen hij voor verschillende schoolbandjes gevraagd werd. Als bassist bij De Neven van Ed straalt hij elke keer enorm veel enthousiasme uit tijdens de live-optredens van de band.

Op zijn 12e kreeg Claudio zijn eerste akoestische gitaar van zijn vader. Al snel pakte hij dat goed op en begon zijn passie voor muziek te groeien. Hierna heeft hij altijd veel zitten componeren / produceren achter de pc.

Na een paar jaar deed Claudio verschillende solo-optredens met gitaar, zang en mondharmonica (Bob Dylan style), onder andere bij Heliomare.

Na ervaring te hebben opgebouwd werd hij gevraagd basgitaar te spelen in schoolbandjes, o.a. met Jeffrey.
Zodoende is hij als bassist doorgegaan!

Hij speelde in verschillende rock- en bluesbands, zoals: 'The Key' (met Jeffrey), 'The Bob Dylan Tribute Band', met onder andere Herley Portier en de bekende IJmonder Jan Schrama.

Hiernaast heeft hij samen met Nick Didden en Sito Rozema gewerkt aan nummers van Sito.

Na veel met Nick te hebben gespeeld, werd hij door hem gevraagd als bassist in een 'old-school rock- & bluesband', wat uiteindelijk De Neven van Ed is geworden.

Naast een passie voor muziek heeft hij dat ook voor programmeren en marketing. Claudio is dan ook professioneel software ontwikkelaar.