Ed van Ettekoven

Blues harp / Percussion

Image Here
Ed van Ettekoven

Ed heeft in 2022 de band moeten verlaten wegens gezondheidsproblemen. Vlak voor het optreden van De Neven van Ed op het Sea-Side Festival in Wijk aan Zee op 18 mei 2024, bereikte ons het trieste bericht dat Ed die nacht was overleden. Tijdens het optreden is er stilgestaan bij het overlijden van de naamdrager en oprichter van de band. Het werd een emotionele maar mooie avond als knallend eerbetoon aan "Oom Ed".

Ed leefde voor de muziek, en De Neven zullen dan ook met trots zijn naam hoog houden.


Ed van Ettekoven begon op zijn 14e met mondharmonica, de zogenaamde bluesharp. Na meerdere succesvolle bands en zelfs landelijke bekendheid met 'The Trembling Highburys', speelde hij bluesharp en percussie bij De Neven van Ed. Als mede-oprichter van de band wordt hij door de overige bandleden ook wel 'oom Ed' genoemd.

14 jaar oud begon Ed mondharmonica, de zogenaamde blues harp, te spelen. Hij speelde samen met zijn broer Hans, op feestjes, voornamelijk nummers van de engelse bluesgigant John Mayall.

Toen hij 16 jaar was begon hij met bekenden een bluesbandje: 'Maybe you like it', later ging dit over in rhythm & bluesband 'The Next'.

Bij the Next haalde Ed na tips Ton Cabret als gitarist binnen. Dit was hun eerste kennismaking. Samen met Ton speelde Ed vervolgens ook in 'Stampin' Ground' en 'Punch & Judy'.

Hierna speelde Ed in de band van Marco Nicola: 'Trembling Highburys', een band die landelijk bekendheid genoot.

Met gitarist Nick en bassist Sito Rozema vormde Ed een akoestisch trio: 'High in Blue Tomorrows'. Een trio dat, bij wijze van spreken, ook in je huiskamer kon spelen. Ed speelde daarnaast ook nog in vriendenclub 'Decades'.

In 2017 richtte hij samen met Ton en Nick De Neven van Ed op.