Over de band

Lees hieronder wie De Neven van Ed zijn en hoe de band is ontstaan.

Image Here
Wie zijn De Neven van Ed?

De Neven van Ed bestaat uit vijf muzikanten:

  1. Ton Cabret (gitaar)
  2. Ruud Huhl (drums)
  3. Nick Didden (zang en gitaar)
  4. Claudio Ferraro (bas)
  5. Jeffrey Daan (leadsinger en keys)

Met covers van o.a: The Rolling Stones, Dire Straits, Golden Earring, The Beatles, AC/DC en Pink Floyd. Vaak hard rockend, soms laid back weten zij altijd de juiste sfeer te treffen. Zowel de gezellige concertzalen als de grotere festivals zetten zij op z’n kop.

Man, man wat een band: 'De Neven van Ed'. Ramvol en het dak gaat eraf!

De reactie van een zaaleigenares.

Precies het soort reactie waar Ton en Ed op uit waren toen ze in de winter van 2016 - 2017 wekelijks aan Ed's keukenbarretje zaten te filosoferen over de vraag: "Hoe nu, met een nieuwe band?".

Beiden wilden een nieuwe lekkere band beginnen nadat ze een jaartje time out genomen hadden van de muziekscene.

Ze nodigden Nick uit om een avondje te jammen. Ed had al een tijd met hem gespeeld in akoestische band 'High in Blue Tomorrows'. Nick nam bassist Claudio mee. Ton vroeg drummer Cor Kater een avond mee te doen. Het bleek dat men overeenkomstige ideeën over de muziek had.

Voor een volgende jam vroeg Claudio zanger Jeffrey om mee te doen. Jeff, die ook keyboard en gitaar speelt, was precies wat de band nodig had. Dat geldt ook voor drummer Ruud die na een paar weken door Ton gevraagd werd.

Alle leden van de band zijn ervaren muzikanten, bekend uit allerlei andere bands.


Twee belangrijke kenmerken van De Neven van Ed:

  1. We spelen graag nummers waar de solisten hun ding in kunnen doen. Dat is met 2 gitaren, bluesharp en keyboard een heel breed geluid, ondersteund door strakke bas en drums.

  2. De Neven zijn een opvallende combinatie van dertigers en zestigers, die de covers zo enthousiast weten te brengen dat ze weer helemaal nieuw lijken.


De band wordt altijd met groot enthousiasme ontvangen door het publiek. Voorbeelden zijn Podium Laurentz in Heemskerk en Muziekcafé De Paap in Den Haag. Daarnaast waren zij al meerdere keren de hoofdact op diverse feestweken, regionale festivals en evenementen, zoals Dorpsfeest Velsen-Noord, het Sea-Side Festival in Wijk aan Zee en Popfoer Beverwijk.

In 2024 gaan De Neven van Ed naast hun reguliere shows ook de planken op met een speciale ''Golden Earring Tribute'' show. Reden hiervoor is dat de nummers van Golden Earring altijd goed aanslaan bij het publiek en dat de nummers goed bij de band passen. De Golden Earring Tribute debuteert op 22 juni 2024 in Podium Laurentz in Heemskerk. Het plan is om dit als zijproject te blijven doen naast de reguliere optredens.

Ed van Ettekoven heeft in 2022 de band moeten verlaten wegens gezondheidsproblemen. Vlak voor het optreden van De Neven van Ed op het Sea-Side Festival in Wijk aan Zee op 18 mei 2024, bereikte ons het trieste bericht dat Ed die nacht was overleden. Tijdens het optreden is er stilgestaan bij het overlijden van de naamdrager en oprichter van de band. Het werd een emotionele maar mooie avond als knallend eerbetoon aan "Oom Ed".

Ed leefde voor de muziek, en De Neven zullen dan ook met trots zijn naam hoog houden.